LAPSET 3-6 v

LASTENTANSSI 3-4v

Tanssitunnilla tuetaan jokaisen tanssijan motorista kehitystä perusliikkumis- ja liikuntataitojen harjoittelun myötä.

Perusliikkumis- ja liikuntataitojen lisäksi tanssitunnit sisältävät lyhyitä tanssikoreografioita, musikaalisuutta, erilaisten rekvisiittojen ja välineiden käyttöä tanssin ja musiikin siivittämänä, sekä esim. erilaisia hauskoja tehtäviä ja leikkejä, joilla pyritään kannustamaan rohkeuteen ja luovuuteen. 

Lastentanssi 3-4v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Loisteen kauden päätösnäytökseen. 

 

SATUBALETTI 3-4v

Tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan satujen ja leikkien siivittämänä. 

Satubaletti on rauhallinen tanssitunti, jossa jokainen pieni tanssija pääsee olemaan oman elämänsä pikkuballerina. Satujen ja leikkien avulla lapsi pääsee tutustumaan baletin termistöön.

Satubaletti 3-4v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Loisteen kauden päätösnäytökseen. 

 

SHOW & SHOW AKRO ALKEET 5-6v

Tunneilla tutustutaan showtanssin lajikohtaisiin taitoihin ikä- ja taitotaso huomioiden.

Tunnilla käytetään tanssitunnille tyypillistä runkoa, joka sisältää perusteelliset alkulämmittelyt, tanssitekniikka osuudet, improvisaatio- ja parityöskentelyharjoitteet,  lopputunnin tanssikoreografian sekä venyttelyt.

Tunneilla käytetään tanssiteknisten harjoitteiden väleissä tanssileikkejä, joiden tarkoituksena on herättää tanssijan omaa liikettä ja luovuutta esiin.

Show akro tunnilla tutustutaan show tuntia useammin akrobatian alkeisiin. Yhden kauden aikana harjoitellaan muun muassa etu- ja takaperin kuperkeikat, kärrynpyörän tekniikkaa, olan ylitystä ja siltaan nousua lattialta. Tunneilla tutustutaan liikkeisiin ikätasoisesti ja turvallisuus ensisijaisesti huomioiden.

Show alkeet 5-6v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Loisteen kauden päätösnäytökseen.

 

BALETTI ALKEET 5-6v

 Tunneilla sukelletaan alkeisbaletin maailmaan ikä- ja taitotaso huomioiden.

Musiikki kuuluu vahvasti tuntiin ja kaikki harjoitukset toteutetaan musiikin tahdissa.
Kauden aikana lapsi oppii baletin perusteita, lajin termistöä, musiikin rytmitystä ja liikkeen yhdistämistä musiikkiin.

Baletti alkeet 5-6v ryhmät harjoittelevat kauden aikana oman esityksen koreografioineen Loisteen kauden päätösnäytökseen.

TUNTIKÄYTÄNTEET
3-6v TANSSITUNNEILLA

Kolme vuotiaasta ylöspäin tanssijat osallistuvat tanssitunnille ilman omaa aikuista. 

Pyrimme myös nuorimpien 3-4-vuotiaiden kanssa aloittamaan tanssituntikäytänteet heti niin, että moikat sanottaisiin reippaasti ja iloisin mielin jo tanssisalin oven suussa! 

Ensimmäisellä tanssitunnilla oma opettaja jakaa kaikille tanssioppilailleen ikiomat tanssikortit, joihin saadaan aina tanssitunnin päätteeksi hieno tarra!
Tämä kortti otetaan aina tunnin päätteeksi kotiin, ja se tulisi muistaa ottaa aina seuraaville tanssitunnille tultaessa mukaan.

Lisäksi tunnille voi ottaa vesipullon, sillä pyrimme harjoitteleman aina tunnin puolivälissä pienen juomatauon pitämistä. Huomaattehan, että tunnille ei tulisi tuoda muuta juotavaa kuin vettä. 

Toivomme, että vessassa käydään juuri ennen tanssituntia. 

Tanssijat ovat tanssiopen vastuulla tanssitunnin ajan. Vanhemman ei siis tarvitse jäädä aulaan odottelemaan tanssitunnin ajaksi. Aulassa oleskelu on kuitenkin täysin sallittua.

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Lastentanssi 3-4v, Show ja Show akro alkeet 5-6v tunneilla tanssille sopivat varusteet ovat vaatteet, joissa on helppo liikkua sekä juomapullo ja paljaat jalat. 

Satubaletti 3-5v ja Baletti alkeet 5-6v tunneilla oma balettipuku, balettisukkahousut ja pehmeät harjoittelutossut. Näitä tarvikkeita myydään esimerkiksi Piruetissa, Prismassa ja joissain lastevaateliikkeissä. Näin ollen lapsille suunnatut, oikeita balettiasuja jäljittelevät asut sopivat oikein hyvin. 

Hiukset tulee olla kiinnitettyinä joko nutturalla tai ponnarilla. 

Laita meille viestiä