Aikuiset

Loisteen aikuisten tanssitunnit ovat helposti lähestyttäviä.
Jokainen lajista kiinnostunut, lajiin palaava tai aktiivisesti jo harrastava on tervetullut tanssimaan meille! Tavoitteena on kehittyä tanssin parissa, sekä harrastaa säännöllisesti tutussa porukassa ja pitää hauskaa!

SHOWJAZZ

Esittelyteksti tulossa pian. 

 

SHOW 

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Siinä voidaan yhdistellä eri tanssin lajeja tarinan kerronnalisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Perinteinen showtanssi on alunperin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien  tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

 

NYKYTANSSI

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, joka on jatkumoa modernille- ja postmodernille tanssille.

Nykytanssissa pyritään siihen, että tanssijan liike kumpuaa sisältä päin, tanssijan tunteista. Musiikki onkin merkittävä osa kyseistä lajia. Musiikin ja nykytanssin suhde voi olla monimuotoinen. 

Lajin keskeisin osa ei ole tekniikassa (toisin kuin esim. klassinen baletti), vaan keskitytään liikkeiden- ja itsensä ilmaisuun.

 

SHOW JUMPS & TURNS

Esittelytekstit tulossa pian.

TAITO- & IKÄTASOT

Alkeis- tai avoimen tason tunneilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

Keskitason tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

Jatkotason tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

TUNNEILLE VOI OSALLISTA ALLE JA YLI IKÄRAJOJEN!

Suosittelemme tutustumaan itseä kiinnostavaan tanssituntiin ja tämän jälkeen päättää jatkosta! 

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen ja lajiin soveltuva asu ja juomapullo.

Showjazz, Show, Show Jumps&turns ja Nykytanssi: Paljaat jalat, varvaspikkarit tai sukat. 

Commercial: Vaalea pohjaiset sisäkengät/tennarit.

 

AIKUISTEN A2 & A3 MUODOSTELMA
/PIENRYHMÄ 2022-2023

Muodostelma/pienryhmä tähtää kevään 2023 kilpailuihin sekä syksyn 2023 pa-kilpailuihin. Lopulliset päätökset kilpailuiden valitsemisesta tehdään ryhmän ja valmentajan yhteispäätöksellä. 

Valmentajana toimii Minttu-Maari Harju (äitiyslomalla 03/2023). Sijaisena toimii kilpailukoordinaattori Miira Vehviläinen.

A2 Aikuiset: 1992-1979 syntyneet

A3 Aikuiset: 1978 ja sitä ennen syntyneet

Joissain tanssikilpailuissa ylläolevat ikäryhmät ovat useasti yhdistettyinä. Kokoonpanoissa saa olla ikäpoikkeuksia, nämä katsotaan kilpailukohtaisesti ja tarkistetaan ennen ryhmän ilmoittamista.

Aikuisten kilpailukokoonpanossa treenaamisen lisäksi tanssijan tulee käydä Loisteen aikuisten viikkotunneilla vähintään 2h/vko. Kisatreeneissä ei ole tanssitekniikkaharjoituksia vaan tunnilla keskitytään puhtaasti kilpailukoreografiaan. Tämän vuoksi tanssijoiden on ylläpidettävä omaa tanssitaitoa viikkotunneilla.