Aikuiset

Loisteen aikuisten tanssitunnit ovat helposti lähestyttäviä.
Jokainen lajista kiinnostunut, lajiin palaava tai aktiivisesti jo harrastava on tervetullut tanssimaan meille!
Tavoitteena on kehittyä tanssin parissa, sekä harrastaa säännöllisesti tutussa porukassa ja pitää hauskaa!

SHOWJAZZ alkeet & keskitaso (maanantai ja keskiviikko)

Showjazz tunnilla sekoitellaan showlle sekä jazz tanssille tuttuja elementtejä. Maanantain tunti on keskitason tuntina haastavampi ja nopeammin etenevä kuin keskiviikon alkeet. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, lattianpoikki tehtävistä harjoituksista sekä monipuolisista ja vaihtuvista lopputunnin koreografioista. Tule rohkeasti mukaan tutustumaan showjazz tuntien maailmaan!

Molemmat showjazz tunnit esiintyvät Loisteen näytöksissä.

 

 

UUTUUTENA KEVÄÄLLÄ 2024: SHOW alkeet/keskitaso (tiistai)

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Siinä voidaan yhdistellä eri tanssin lajeja tarinan kerronnalisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Loisteen showtanssissa yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien  tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

Tunti koostuu perusteellisesta alkulämmittelyistä, lihaskunto ja tekniikka osioista sekä lopputunnin koreografiasta. Loisteen avoimen tason Show tunnilla meno on vauhdikasta ja pyrimme tekemään loppusarjaa mahdollisimman monta kertaa tunnin loppupuolella. 

Tiistain Show ryhmä ei esiinny näytöksissä.

 

NYKYTANSSI keskitaso (torstai)

Nykytanssi on monipuolinen tanssilaji, joka on jatkumoa modernille- ja postmodernille tanssille.

Nykytanssissa pyritään siihen, että tanssijan liike kumpuaa sisältä päin, tanssijan tunteista. Musiikki onkin merkittävä osa kyseistä lajia. Musiikin ja nykytanssin suhde voi olla monimuotoinen. 

Lajin keskeisin osa ei ole tekniikassa (toisin kuin esim. klassinen baletti), vaan keskitytään liikkeiden- ja itsensä ilmaisuun.

Tunti koostuu alkutunnin lämmittelystä improvisaation keinoin, tekniikka osioista sekä lopputunnin koreografiasta.

Nykytanssi ryhmä esiintyy Loisteen näytöksissä.

 

 

HUOM! 

Esiintyminen Loisteen näytöksissä on vapaaehtoista. Toivomme kuitenkin, että tanssija ilmoittaa mahdollisimman pian jos ei halua/pysty esiintymään näytöksissä. Tunneille voi silti osallistua normaaliin tapaan ja osallistua kaikkiin tanssitunnin harjoituksiin.

TAITOTASOT

Alkeis- tai avoimen tason tunneilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta. Sopii myös lajiin palaaville.

Keskitason tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta. Sopii myös lajiin palaaville.

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen ja lajiin soveltuva asu ja juomapullo.

Paljaat jalat, varvaspikkarit tai sukat. 

 

AIKUISTEN A2 & A3 MUODOSTELMA
/PIENRYHMÄ 2024

Vuoden 2024 (syyskausi) koreografina toimii Silja Saarinen.

Aikuisten kilpailukokoonpanossa treenaamisen lisäksi tanssijan tulee käydä Loisteen aikuisten viikkotunneilla vähintään 2h/vko. Kisatreeneissä ei ole tanssitekniikkaharjoituksia vaan tunnilla keskitytään puhtaasti kilpailukoreografiaan. Tämän vuoksi tanssijoiden on ylläpidettävä omaa tanssitaitoa viikkotunneilla.

Lisätietoa saat laittamalla meille viestiä alla olevan yhteystietolomakkeen kautta!