NUORET 10-12v,
13-15v & +16v

Näyttääkö sivu hassulta? Päivitämme sivujamme kesän aikana, pahoittelut häiriöstä!

SHOW 10-12v, 13-15v & +15v

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Showssa yhdistellään eri tanssin lajeja tarinankerronnallisten ja teatraalisten elementtien avulla.  Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien tekniikoita. Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

Show-tuntien opettajina kaudella 2024-2025:
Natalie Brown, Tiia Tuominen, Miira Vehviläinen, Isa Lemmelä, Mira Walta & Melissa Myllys

 

CONTEMPORARY JAZZ 13-15v & +16v

Contemporary jazz on perinteisen showtanssin ja nykytanssin tekniikoita ja elementtejä yhdistelevä laji. Siitä löytyy piirteitä myös modernista-, jazz- ja lyyrisestä tanssista. Lisäksi showtanssille tyypillinen klassisen baletin mukana tuoma tekniikka on olennainen osa lajia.  Tunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tärkeässä osassa on  lattian tuki, musiikin sisäistäminen sekä liikelaatujen erottelu. Tunnin liikemateriaali pohjautuu vahvasti opettajan omaan tapaan luoda liikettä.

Contemporary jazz-tuntien opettajina kaudella 2024-2025:
Miira Vehviläinen, Isa Lemmelä & Natalie Brown

 

CONTEMPORARY +14v

Contemporary jazzista eroten Contemporary-tunti pohjautuu enemmän nykytanssiin, korostaen opettajan omaa tanssityyliä ja tapaa luoda liikettä.

Contemporary-tunnin opettajana kaudella 2024-2025:
Noora Pohjanen

 

DANCE TRICKS 10-12v

Dance Tricks -tunneilla pääset tutustumaan ja kehittämään show-tanssin akrobaattisia elementtejä. Tunnilla opetellaan erilaisia akrobatialiikkeitä turvallisesti ja ikätasoisesti. Kauden aikana harjoittellaan muun muassa erilaisia variaatioita kärrynpyörästä, käsillä seisonnasta, olan ylityksistä ja käden/käsien varassa tehtävistä akrobaattisista show-elementeistä. Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja tunneilla huomioidaan huolellisesti jokaisen oppilaan tarpeet ja edistymisen taso.

Dance Tricks-tunneilla ei harjoitella koreografiaa eikä ryhmä esiinny oppilasnäytöksissä. Tunti sopii täydellisesti oheistunniksi esim. showtanssi-tunnin lisäksi.

Dance tricks-tunnin opettajana kaudella 2024-2025:
Noora Pohjanen

 

COMMERCIAL 10-12v & 13-15v

Show akro-tunneilla tutustutaan show-tuntia useammin akrobatian alkeisiin. Yhden kauden aikana harjoitellaan muun muassa kärrynpyörää ja sen eri variaatioita, käsien varassa käyntejä, olan ylitystä ja siltaan nousua lattialta ja siltakaatoa. Tunneilla tutustutaan liikkeisiin ikätasoisesti ja turvallisuus ensisijaisesti huomioiden.

Commercial-tuntien opettajana kaudella 2024-2025:
Noora Pohjanen

 

SHOW JUMPS & TURNS 10-12v & 13-15v

Jumps & turns -tunti perustuu erilaisten hyppyjen, piruettien ja niiden variaatioiden opetteluun ja kehittämiseen. Tunti koostuu lämmittelystä, lihasten aktivointi- ja vahvistamisliikkeistä ja itse hyppyjen ja piruettien harjoittamisesta. Usein tanssitunneilla harjoitetaan opettajan suunnittelemaa tanssisarjaa. Jumps & turns -tunnin tanssisarja pitää sisällään tunnilla harjoiteltuja liikkeitä ja tekniikoita. 

Jumps & turns kehittää tanssijan tanssillista tekniikkaa sekä antaa hyppyihin ja piruetteihin räjähtävyyttä ja hallintaa. Tunti sopii täydellisesti oheistunniksi esim. showtanssi tai contemporary jazz/contemporary-tunnin lisäksi.

Show jumps & turns-tuntien opettajina kaudella 2024-2025:
Natalie Brown & Vilma Åkerblom

 

BROADWAY JAZZ 13-15v

Broadway Jazz vie sinut musikaalien säihkyvään maailmaan. Tanssiaskeleiden ja -kuvioiden lisäksi tunneilla painotetaan ilmaisua ja tarinankerrontaa. Tuntien alussa keskitytään lämmittelyyn ja tanssiteknisiin perusharjoituksiin sekä liikkuvuuteen. Lämmittelyosiossa ollaan paljain jaloin, ja tanssiosuuksissa voi käyttää erilaisia kenkiä halutessaan, mutta myös koko tunnin pärjää hyvin paljain jaloin. Tärkeintä vaatetuksessa on mukavuus ja liikkuvuuden vapaus. Jatkotasolle voi osallistua ilman aiempaa kokemusta Broadway jazzista – showtanssi tausta on tähän oikein otollinen! 

Broadway jazz-tunnin opettajana kaudella 2024-2025:
Ella Snellman

 

JAZZ FUNK +16v

Jazz Funk on energinen ja dynaaminen tanssilaji, joka yhdistää jazzin, hip-hopin ja funk-tanssin elementtejä. Tunnit tarjoavat hauskan ja vauhdikkaan tavan kehittää sekä tanssillisia taitoja että fyysistä kuntoa. Tanssisarjat ovat monipuolisia ja usein koreografialtaan näyttäviä, painottaen rytmiä, asennetta ja ilmaisua. Tärkeintä on tuoda oma persoonallisuus esiin ja nauttia tanssin riemusta! Edistyneiden tunnille voi osallistua ilman aiempaa kokemusta Jazz Funkista – showtanssi tausta on tähän oikein otollinen!

Jazz Funk-tunnin opettajana kaudella 2024-2025:
Ella Snellman

 

LOISTE TRAINEE

Lue lisää Loiste Trainee-toiminnasta TÄÄLTÄ.

 

TAITOTASOT

ALKEISTASON tunnilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

KESKITASON tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

JATKOTASON tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

EDISTYNEIDEN tasolla harjoitteissa mennään nopealla tahdilla eteenpäin. Tunti vaatii yli 3 vuoden tanssitaustan useammalta viikkotunnilta.

 

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssia ja monipuolista liikkumista tukeva asu, kuten esim. tanssitrikoot ja toppi. Pitkät hiukset kiinni, paljaat varpaat, päkiäsuojat tai sukat sekä vesipullo.  

OTA YHTEYTTÄ