Nuoret 10-12,
13-15 & +16-vuotiaat

SHOW

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Showssa yhdistellään eri tanssin lajeja tarinankerronnallisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

 

DANCE TRICKS

 

Dance Tricks -tunneilla pääset tutustumaan ja kehittämään show-tanssin akrobaattisia elementtejä. Tunnilla opetellaan erilaisia akrobatialiikkeitä turvallisesti ja ikätasoisesti. Kauden aikana harjoittellaan muun muassa erilaisia variaatioita kärrynpyörästä, käsillä seisonnasta, olan ylityksistä ja käden/käsien varassa tehtävistä akrobaattisista show-elementeistä. Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja tunneilla huomioidaan huolellisesti jokaisen oppilaan tarpeet ja edistymisen taso. Dance Tricks tunneilla ei harjoitella koreografiaa.

 

 

LOISTE TRAINEE

Loiste Trainee-toiminta on tavoitteellisempaa harrastamista, jossa treenataan vähintään 3 kertaa viikossa. Toimintaan sisältyy yksi tunti viikossa, jossa pääpaino on kilpailukoreografian opettelemisessa ja hiomisessa ja muu tanssitekninen harjoittelu tapahtuu viikkotunneilla. Loiste Trainee harjoittelee kerran viikossa kilpailukoreografiaa, jolla ryhmä osallistuu 1-2 matalan kynnyksen tanssikilpailuun tai katselmukseen keväällä 2024.

 

COMMERCIAL 

Commercial on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistellään voimakkaasti eri tanssityylejä. Commercial on saanut vaikutteita esimerkiksi jazztanssista, hiphopista, breakdancesta ja katutanssista. 

Loisteen Commercial tunneilla yleisimmin käytetyt musiikkilajit ovat hiphop, pop ja RnB.

Usein musiikkivideoiden ja artistien taustatanssijoiden koreografiat muistuttavat commercialia.

 

CONTEMPORARY JAZZ

Contemporary jazz on perinteisen showtanssin ja nykytanssin tekniikoita ja elementtejä yhdistelevä laji. Siitä löytyy myös piirteitä modernista-, jazz- ja lyyrisestä tanssista. Myös showtanssille tyypillinen klassisen baletin mukana tuoma tekniikka on olennainen osa lajia. 

Tunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tärkeässä osassa on hallita lattian tuki ja maadoittumisen taito.

 

JUMPS & TURNS 

Jumps & turns -tunti perustuu erilaisten hyppyjen, piruettien ja niiden variaatioiden opetteluun ja kehittämiseen.

Tunti koostuu lämmittelystä, lihasten aktivointi- ja vahvistamisliikkeistä ja itse hyppyjen ja piruettien harjoittamisesta. Usein tanssitunneilla harjoitetaan opettajan suunnittelemaa tanssisarjaa. Jumps & turns -tunnin tanssisarja pitää sisällään tunnilla harjoiteltuja liikkeitä ja tekniikoita. 

Jumps & turns kehittää tanssijan tanssillista tekniikkaa sekä antaa hyppyihin ja piruetteihin räjähtävyyttä ja hallintaa.

 

TAITOTASOT

ALKEISTASON tunnilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

KESKITASON tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

JATKOTASON tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

EDISTYNEIDEN tasolla harjoitteissa mennään nopealla tahdilla eteenpäin. Tunti vaatii yli 3 vuoden tanssitaustan useammalta viikkotunnilta

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen sopivat vaatteet, kuten esim. tanssitrikoot ja toppi. Pitkät hiukset kiinni ja vesipullo.

Show, Jumps & turns, Contemporary Jazz: Paljaat jalat tai sukat

Dance Trick: Paljaat jalat

Commercial: Vaaleat tasapohjaiset sisäkengät

Laita meille viestiä