Nuoret 10-12,
13-15 & +16-vuotiaat

SHOW & SHOW AKRO

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji. Showssa yhdistellään eri tanssin lajeja tarinankerronnallisten ja teatraalisten elementtien avulla. 

Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, mutta nykyään siinä yhdistyvät jazztanssin tekniikan lisäksi muun muassa klassisen baletin, nykytanssin sekä katutanssilajien tekniikoita.

Koreografioissa tutkitaan usein jotakin tiettyä teemaa tai aihetta. Showtanssi onkin tarinan luomista, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja ilmaisun/tunnetilojen avulla.

 

Show akro tunneilla tehdään show tuntia enemmän akrobatia liikkeitä ja harjoitellaan niiden tekniikkaa. Kauden alussa tanssinopettaja perehtyy oman ryhmänsä akrobatian osaamiseen ja luo kausisuunnitelman taitotaso ja turvallisuus huomioiden.

 

Syksyllä 2023 Show- tunteja ohjaavat Natalie Brown, Linnea Ruuskanen, Tiiti Virtanen ja Jenna Eloranta. LD ryhmien Show-tunteja ohjaa Miira Vehviläinen, Noora Pohjanen ja Natalie Brown.


LOISTE TRAINEE

Loiste Trainee-toiminta on tavoitteellisempaa harrastamista, jossa treenataan vähintään 3 kertaa viikossa. Toimintaan sisältyy yksi tunti viikossa, jossa pääpaino on kilpailukoreografian opettelemisessa ja hiomisessa ja muu tanssitekninen harjoittelu tapahtuu viikkotunneilla. Loiste Trainee harjoittelee kerran viikossa kilpailukoreografiaa, jolla ryhmä osallistuu 1-2 matalan kynnyksen tanssikilpailuun tai katselmukseen keväällä 2024.

 

COMMERCIAL 

Commercial on monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistellään voimakkaasti eri tanssityylejä. Commercial on saanut vaikutteita esimerkiksi jazztanssista, hiphopista, breakdancesta ja katutanssista. 

Loisteen Commercial tunneilla yleisimmin käytetyt musiikkilajit ovat hiphop, pop ja RnB.

Usein musiikkivideoiden ja artistien taustatanssijoiden koreografiat muistuttavat commercialia.

Syksyllä 2023 Commercial- tunteja ohjaa Noora Pohjanen.

 

CONTEMPORARY JAZZ

Contemporary jazz on perinteisen showtanssin ja nykytanssin tekniikoita ja elementtejä yhdistelevä laji. Siitä löytyy myös piirteitä modernista-, jazz- ja lyyrisestä tanssista. Myös showtanssille tyypillinen klassisen baletin mukana tuoma tekniikka on olennainen osa lajia. 

Tunneilla liikutaan monipuolisesti koko kehoa hyödyntäen. Tärkeässä osassa on hallita lattian tuki ja maadoittumisen taito.

Syksyllä 2023 Contemporary Jazz- tuntia ohjaa Miira Vehviläinen ja Natalie Brown.

 

SHOW ATTITUDE

Esittelyteksti tulossa pian.

Syksyllä 2023 Show Attitude- tuntia ohjaa Silja Saarinen sekä LD-ryhmille Miira Vehviläinen.

 

JUMPS & TURNS 

Jumps & turns -tunti perustuu erilaisten hyppyjen, piruettien ja niiden variaatioiden opetteluun ja kehittämiseen.

Tunti koostuu lämmittelystä, lihasten aktivointi- ja vahvistamisliikkeistä ja itse hyppyjen ja piruettien harjoittamisesta. Usein tanssitunneilla harjoitetaan opettajan suunnittelemaa tanssisarjaa. Jumps & turns -tunnin tanssisarja pitää sisällään tunnilla harjoiteltuja liikkeitä ja tekniikoita. 

Jumps & turns kehittää tanssijan tanssillista tekniikkaa sekä antaa hyppyihin ja piruetteihin räjähtävyyttä ja hallintaa.

Syksyllä 2023 Jumps & turns- tuntia ohjaa Natalie Brown, Tiia Tuominen ja Jenna Eloranta. LD ryhmien tunteja Pamina Spångberg3

TAITOTASOT

ALKEISTASON tunnilla ei tarvita aiempaa tanssikokemusta.

KESKITASON tunnille voi ilmoittautua, mikäli on harrastanut tanssia jo 1-2 vuotta ja kokee alkeistason tunnit helpoiksi ja kaipaa lisähaastetta.

JATKOTASON tunti vaatii säännöllistä aiempaa tanssitaustaa vähintään 2-3 vuoden ajalta, useammalta viikkotunnilta.

EDISTYNEIDEN tasolla harjoitteissa mennään nopealla tahdilla eteenpäin. Tunti vaatii yli 3 vuoden tanssitaustan useammalta viikkotunnilta

PUKEUTUMINEN & VARUSTEET

Tanssiin ja monipuoliseen liikkumiseen sopivat vaatteet, kuten esim. tanssitrikoot ja toppi. Pitkät hiukset kiinni ja vesipullo.

Show, Jumps & turns, Contemporary Jazz: Paljaat varpaat tai sukat

Commercial: Vaaleat tasapohjaiset sisäkengät

Yhteydenottolomake